Oude verslagen

Twee bekers voor Yerseke in Berkel

Afdrukken
Hits: 794

Afgelopen zaterdag 14 november deden er twaalf jeugdspelers van Yerseke mee aan het C/D-Ranglijsttoernooi in Berkel. Dit waren Corné, Marten, Leander, Laurent, Rico, Colin, Robbert, Laurens-jan, Adrian, Jurian, Jarno en Collin. 

Bij de welpen D was het Collin een goed resultaat boekte. Tijdens de poule werd hij 3ewaardoor hij in de troostronde terecht kwam. Hier won hij zijn partijtjes waardoor Collin in de finale kwam te staan en dat was tegen Lorenzo Hofstede van Ilac. Collin won deze finale verloor deze finale waardoor hij 2ewerd. Een knappe prestatie!

Bij de pupillen C was het Adrian die het hoogste eindigde. In zijn poule werd hij 3e. Hierdoor kwam hij in de troostronde terecht. Doordat hij een bye had hoefde hij de 1/16 finale niet te spelen. Hij won achtereenvolgens van Stan Janssen (Helden) en Kees van Duinhoven (Overschie). Hij verloor de finale in 4 games van Joost Lanjouw (Ilac), waar Collin eerder van verloor. Een 2eplaats dus.

Bij de kadetten C kwam Corné in de poule niet verder dan de 3eplaats. Hierdoor kwam hij in de troostrond terecht. Corné won de eerste wedstrijd daarna tegen Rik Salemink (Overschie), eigenlijk vrij eenvoudig met 3 games. Hij moest echter zijn meerdere erkennen tegen Casper Matthijssen (Scyedam), die later ook de troostronde zou gaan winnen.

Bij de kadetten D kwam Marten tot de 2eplek in zijn poule waardoor hij in de hoofdronde terecht was gekomen. Tegen Casper de Gaaij (VVV) won hij, waardoor Marten tegen Sipan Danishman (Phoenix) moest. Deze verloor hij echter, waardoor Marten uit het toernooi lag.

Bij de pupillen D werd Leander in de poule 2e. Hierdoor kwam hij in de hoofdronde terecht waar hij Amon Havers (Hbc) tegen. Deze verloor Leander echter waardoor ook hij uit het toernooi ligt. Amon zou later 2ezijn geworden in deze hoofdronde.

Bij de kadetten D speelde Laurent in zijn poule naar een 4eplaats. Deze geeft recht op een troostronde. In deze ronde moest hij tegen Jesper Berrens (Nieuwengein) waar Laurent van verloor. Hierdoor was ook uitschakeling tot gevolg.

Bij de pupillen D speelde Rico leuke wedstrijden. Hij werd 2ein zijn poule, wat recht geeft op een plek in de hoofdronde. Hier kwam hij Daniel Mosch (Nieuw Vennep) tegen. Rico verloor uiteindelijk van de latere winnaar in deze hoofdronde.


Bij de pupillen C resulteerde Colin in een 4
eplek in zijn poule. Hij ging dus naar de troostronde. In de eerste wedstrijd had hij een bye. In de tweede wedstrijd moest hij tegen Joost Lanjouw (Ilac), welke later in de finale zou staan tegen Adrian. Colin verloor deze wedstrijd in de 5egame. 

Bij de pupillen D speelde Robbert zichzelf naar een 2eplaats in de poule. Hierdoor moest hij in de hoofdronde tegen Winston v Graafeiland (Taverzo). Robbert won deze partij niet, waardoor ook hij uitgeschakeld werd.

Bij de pupillen D werd Laurens Jan knap eerste in zijn poule waardoor hij in de hoofdronde tegen Luc Agterhof (Hbc) moest. Dit verloor hij echter, waardoor uitschakeling ook hier het gevolg is.

Bij de pupillen C speelde Jurian goede wedstrijden, waardoor hij dan ook 2ewerd in zijn poule. Dit resulteerde dus dat hij in de hoofdronde verder mocht spelen. Hier kwam Jurian David de Gilder (Amvj) tegen die een einde maakte aan het toernooi. Jurian verliest helaas deze partij.

Bij de pupillen C werd Jarno 3ein zijn poule. In de troostronde moest hij het opnemen tegen Jasper v.d. Bovenkamp (Middelburg). Na 0-2 achter te hebben gestaan en een knappe partij teruggekomen, moest Jarno toch zijn meerdere erkennen in Jasper.

Een erg druk, maar gezellig toernooi die werd afgesloten met een etentje bij de McDonald’s. Het duurde even voordat we er uiteindelijk waren. (geen goede Tom Tom, Danny? ), maar uiteindelijk kwamen we goed terecht. Na een lange terugreis kwamen we weer veilig terug in Yerseke.

Youri, Danny en Alexander.