Archief

Yerseke 3 - Hotak'68 5 (voorjaar 2020)

Afdrukken
Hits: 592

Wedstrijd 5.

Het bezoekende team van Hotak’68 staat niet eens zo ver achter, dus is het oppassen geblazen dat ze niet teveel inlopen en we toch de benodigde puntjes kunnen scoren.

Met 11-13 opende Youri zijn eerste game tegen Alfons die met zijn snelle spel Youri even op het verkeerde been zette. Daarna herpakte hij zich en door zijn tactiek te beantwoorden reeg hij alsnog de tegenstander aan  het spit. Van Theo kreeg hij niet veel tegenstand en het was dan ook snel in drieën bekeken. Met Kees had hij alleen in de eerste game van 12-10 nog moeite, daarna was het ook tegen hem vlug gedaan. Met zijn 100% kon hij niet anders dan tevreden zijn.

Jan had zijn avond niet en opende zijn serie tegen Kees met uiteenlopende scores van 7-11, 2x 11-5 en 2x 5-11 wat verlies van de partij betekende. Ook tegen Alfons speelde hij een 5-gamer die hij zwoegend afwerkte. Met verlies van een paar games met 15-17 en 14-16 was hij in de laatste op en was de buit voor Alfons. Zijn lange avond kreeg een vervolg met zijn laatste set tegen Theo die hij nog netjes in drieën wist te winnen. Hij had eerlijk gezegd meer van de avond verwacht.

In de dubbel van Youri&Jan tegen Alfons&Kees werden de 2 eerste games ingeleverd en zag het er niet goed uit in de volgende 2, maar met veel pijn, moeite en wat geluk werden die nipt gewonnen zodat de laatste, die uiteindelijk onze kant op kwam, de uitslag bracht.

Onze Kees begon gelijk met een achterstand van 2-6 aan een inhaalslag en wist game 1 toch nog te winnen van Theo. Daarna kreeg hij de overhand en na 11-7 in de 2e won hij de 3e vrij makkelijk en was zijn punt veilig gesteld. Met de andere Kees had hij geen moeite. Zijn opponent was behoorlijk in de war van de verschillende services en de strijd was daardoor snel beslecht. De set tegen Alfons was er een uit het boekje. Door zijn slimme bekeken spel, met langzaam en snel afgewisseld, behaalde Alfons in vijven de overwinning. Op waarde geklopt en met 2 sets op zak kon Kees leven.

We staan nog steeds bovenaan maar het blijft razend spannend, want Kerkwerve zit ons op de hielen met 3 punten verschil en Westerzicht, onze tweede concurrent, moet nog een wedstrijd inhalen.

Procentenberekening: Senioren Team 3 5e klas B
       
Sets Gespeeld  Gewonnen       %      
       
Youri van Dijken 9 8 88,89%
Kees de Blaey 15 12 80,00%
Jan Overbeeke 12 8 66,67%
Rienk Janssens 9 4 44,44%
       
       
       
Zelf met 2 man   0  
Tegenstander met 2 man      
Totaal aantal sets: 45 32 71,11%
Gespeelde rondes: 5    
Dubbelspelen: 5 2 40,00%