Archief

Yerseke 3 - Westerzicht 1 (voorjaar 2019)

Afdrukken
Hits: 974

Wedstrijd 6.

De vraag was wat Westerzicht 1 in huis had om weerstand te bieden in onze thuiswedstrijd. Uit het verloop van de avond bleek dat dit heel veel was.

Helaas liep niet alles naar wens voor Youri, die de serie opende tegen Jeffry. Weliswaar kon hij die set nog mooi winnend afsluiten in 4 wisselende games wat wel moed gaf, maar tegen Maurits kwam hij net te kort en moest in vieren nipt de zege aan zijn kwelgeest laten. Tegen Cesar speelde hij ook een goede partij door om en om de games met het kleinst mogelijke verschil te winnen en te verliezen, maar jammer genoeg was de laatste zijn Waterloo. Met 1 punt moest hij dit keer doen.

Jan speelde zijn eerste set tegen Cesar en deed dat op de juiste manier door hem 9, 7 en 8 punten toe te staan en zijn pot te incasseren. Tegen Jeffry kreeg hij het al moeilijker en had hij 5 games nodig om alsnog de taaie tegenstander te verslaan, waarmee hij zeer in zijn nopjes was. Ook tegen Maurits speelde hij in vijven, echter in de laatste game was hij helemaal de kluts kwijt en scoorde nog 4 punten, wat het verlies van de partij betekende. Met zijn 2 punten was hij toch spekkoper.

Want de dubbel tussen Youri&Jan en Jeffry&Cesar liep ook al niet goed af. In 5 wisselende games werd het na verwoede pogingen toch verlies van de laatste met 12-14. Dit betekende uiteraard dat het belangrijke dubbelspelpunt ook verloren ging en er weer geen punten op ons conto konden worden bijgeschreven.

Hoe Dennis ook zijn best deed en de 1e game won van Maurits, kon hij het toch niet bolwerken en moest hij de resterende 3 als nog inleveren. Tegen Cesar werd het een strijd met grote uitslagen in de games. Met 4-11, 9-11, 11-4 en weer 4-11 was het een verloren zaak. Hoewel hij goed tegenstand bood in zijn laatste set tegen Jeffry, moest hij toch in hem zijn meerdere erkennen en verloor hij helaas ook deze wedstrijd.

Met dit 3-7 verlies staan we nu vierde in de poule met 4 punten voorsprong op Kerkwerve. In de beslissende ontmoeting met Effect van volgende week gaat het er om die plek vast te houden om bij de bovenste vier te eindigen voor de finale van de resterende drie wedstrijden begint.