Het wordt steeds spannender of we de 5e plaats kunnen halen in onze poule. We hebben nu de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Middelburg achter de rug en moeten nu afwachten wat wij en Kerkwerve klaarspelen in de resterende wedstrijden.

In de kamp tegen koploper Middelburg speelde Kees tegen Rikki, die momenteel gedeeld 1e staat in de procentenstand, zijn eerste set. Hij begon goed door met 12-10 de 1e game te winnen. Ondanks dat Rikki enigszins moeite had met de service van Kees, was dat niet genoeg om de rest van de games ook naar zich toe te halen. met 13-15, 7-11 en 14-16 werd de strijd alsnog verloren. Tegen David was het een kansloze missie. In drie razendsnelle games was het pleit met verlies beslecht. Van Ron won hij ook de 1e game en ze waren goed aan elkaar gewaagd in het verdere verloop. Jammer genoeg ging de winst toch nog naar de tegenstander die nipt met 14-12 de laatste won.

Met geen partijwinst moest Kees genoegen nemen.

Jan had veel last van de koude temperatuur in de zaal waardoor hij met trui aan tegen David zijn serie begon. Hij verloor prompt de eerste 2 games en won nipt de 3e. Met 10-12 in de laatste moest hij jammer genoeg het punt afgeven. Of het door zijn gramschap kwam of grandioze mentaliteit, we zullen het nooit weten, maar met 2 x 11-4 zette hij Ron, die er moedeloos van werd, in de eerste 2 games resoluut opzij. De 3e werd een prooi voor Ron, maar in de 4e trok hij de winst definitief naar zich toe door met 11-7 de strijd af te sluiten. In de zevende partij van de avond was dat gelijk de eerste zege aan onze kant. De sensatie was pas echt compleet toen hij aantrad tegen Rikki die van zijn 21 wedstrijden in de vorige rondes er nog maar 3 verloren had. Door het snelle spel van Rikki kon Jan zijn steekballen perfect afleveren, waarvan zijn opponent behoorlijk moedeloos werd en veel ballen verkeerd afleverde en met 11-7 won hij de game. In de 2e liep Rikki uit, maar kwam Jan alsnog sterk terug en met 13-11 trok hij ook de 2e naar zich toe. In de 3e streden beiden een hevig en kwam Jan als triomfator uit de strijd door met 11-9 zijn tweede wedstrijdpunt binnen te halen. Nadat hij zich tussendoor zijn partijen had opgewarmd bij de verwarming in de kantine kon Jan uiterst tevreden zijn bat opbergen.

De dubbel tussen Rikki&Ron en Jan&Youri werd in de enige 5-gamer van de avond een spannende aangelegenheid. Na om en om winst en verlies werd de 4e game zomaar met 1-11 verloren en moest de vijfde de beslissing brengen. Met de stand van 8-11 werd de set uiteindelijk afgesloten met verlies van 8-11 in de laatste game.

Youri, die goed in vorm is in deze competitie, begon met een sterke partij tegen Ron. Hij verloor de 1e game en won de 2e, maar helaas ging hij daarna met 14-16 en 10-12 nipt ten onder in zijn set. Rikki was zijn volgende tegenstander en daarvan verloor hij met 10-12 de 1e game. In de volgende was hij kansloos; 2-11 was het resultaat, maar met 5-11 zette hij dat weer mooi recht en daardoor was er een vierde game nodig, waarin hij echter met 2-11 het onderspit moest delven en nog zonder punten zat. Lest was echter in dit geval ook best. Nadat hij met 5-11 de eerste verloren had van David veranderde het spel, want wat nog niet zoveel vertoond was, gebeurde nu; Youri ging ten aanval en met snoeiharde returnballen en smashes won hij met 11-9 en 2 x 11-6 de resterende games met werkelijk daverend spel. Op deze manier haalde hij zijn wedstrijdpunt mooi binnen en werd het verlies alsnog dragelijk.

Met de drie punten die we nu hebben gehaald staan we 2 punten voor op Kerkwerve die echter een wedstrijd minder hebben gespeeld. Het eindresultaat zal afhangen van de nog resterende uitslagen.