• Website Laatst Gewijzigd op maandag 09 juli 2018, 20:04:41.

We gaan in een iets gewijzigde samenstelling weer de nieuwe competitie in. Het zal niet zo heel makkelijk worden om mee te doen om de prijzen, want Armand en Kees staan reserve en kunnen door blessures niet zo vaak invallen. Maar Jan, Youri, Kristiaan en Vincent gaan er natuurlijk voor.

Youri opende de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Job. Hij startte niet op zijn best, want hij kwam niet verder dan 9, 10 en 7 punten, wat gelijk zijn eerste verliespunt betekende. Van Kees wist hij vervolgens netjes te winnen. In een spannende pot gunde hij hem 2x 8 en 1x 9 punten en was zijn zege binnen. In zijn laatste set, tegen Jacob had hij 4 games nodig om ook die te verslaan. Alleen de 2e game moest hij prijsgeven. Twee punten om te beginnen is niet slecht.

Jan begon zijn competitiestart goed door van Jacob nipt te winnen in drie gelijk opgaande games met 12-10 in de laatste. Door dat goede begin speelde hij zelfverzekerd en was Job een maatje te klein voor hem en deze set was dan ook snel bekeken. In een snelle 3-gamer won hij makkelijk zijn partij. Kees is altijd een geduchte tegenstander en dat bleek ook uit de laatste set van Jan. In een zware strijd leverde hij op inzet een goed resultaat af door in vijven zijn derde overwinning binnen te halen. Dat Jan in zijn nopjes was is redelijk in te schatten.

De dubbel tussen Jan&Youri en Job&Kees was net zo spannend als Jan's laatste pot. Met 2x 11-6 leek het de goede kant op te gaan, maar vervolgens werd het 9-11 en 5-11 en moest de laatste de uitslag brengen. Gelukkig rolde die de goede kant op en zat ook dit punt in de pocket.

Kristiaan, die toegevoegd is aan ons team, deed het ook naar behoren. Hij speelde goed tegen Kees en won de eerste 2 games. Met 2x 8-11 trok Kees de stand weer gelijk en in de laatste game wist Kristiaan het pleit te beslechten door zijn opponent 8 punten toe te staan en zijn eerste punt naar zich toe te halen. Jacob bood behoorlijk tegenstand en daardoor moest Kristiaan de eerste 2 games goed op zijn tellen passen en won hij nipt, maar in de laatste game was Jacob de pineut en met 11-5 won hij netjes ook zijn 2e set. Ook tegen Job ging de strijd gelijk op. Hij won weliswaar de eerste 2 games, maar vervolgens moest hij het hoofd buigen en waren de laatste 3 voor zijn tegenstander. Met 2 punten kon hij ook tevreden zijn.