• Website Laatst Gewijzigd op zaterdag 26 mei 2018, 11:25:39.

S. Tange clubkampioen tafeltennis Yerseke. (PZC 1985)

YERSEKE.  De clubkampioenschappen van de tafeltennisvereniging Yerseke zijn in de A-klasse gewonnen door S. Tange. Hij werd hiermee voor de vierde keer binnen zeven jaar clubkampioen. Op de tweede plaats eindigde A. Tange en veteraan K. de Blaey zorgde voor de grootste verrassing door op de derde plaats te eindigen. De onttroonde clubkampioen P. van Iwaarden reikte dit jaar niet verder dan de vierde plaats. Een pleister op de wonde was dat hij als enige de nieuwe clubkampioen een verliespunt toebracht.

In de B-klasse werd Nieuweling D. Sandee ongeslagen clubkampioen. De favoriet P. Hollestelle eindigde op de tweede plaats. De derde plaats was voor M. Schipper en vierde werd het enige meisje in het gezelschap, E. Jobse.

Yerseke hield een tafeltennistoernooi. (PZC 1985)

YERSEKE.   De tafeltennisvereniging Yerseke hield onlangs voor de tweede keer het Yerseke-10 toernooi. Er waren 45 deelnemers uit Walcheren, de Bevelanden en Schouwen Duiveland.

J. de Smit van Arnemuiden won de gecombineerde D/E-klasse. P. Francke en A. Trommelen van St. Laurens werden tweede en derde.

H. Mulder van de Goese Polder werd ongeslagen winnaar van de achtkamp in de F-klasse, voor P. van Iwaarden van Yerseke met 6 winstpartijen en J. Huigens van Kerkwerve met 4.

In de finalepoule van de G-klasse sloegen de Yersekse deelnemers hun slag. Winnaar A. Steketee ging zijn twee ploeggenoten L. Janse en F. van den Boomgaard vooraf.

K. Minnaard van weer Yerseke zegevierde in de H-klasse, waar C. van Oers uit Kapelle en T. Wolferts van de Goese Polder als tweede en derde eindigden.

4e Yerseke-10 tafeltennistoernooi. (PZC 1987)

YERSEKE.   Afgelopen week zijn de finales gespeeld van het vierde Yerseke-10 toernooi. In de H-klasse werd een finale 7-kamp gespeeld waarbij Kapelle en Yerseke elk met 3 man vertegenwoordigd waren. Winnaar werd Adwin van de Zande van de TTV Kapelle. Hij won al zijn partijen en bleef daarbij de nr. 2 G. Janssen van de Goese Polder n partij voor. De nrs. 3, 4 en 5 haalden allen een zelfde puntentotaal maar op onderling resultaat werd P. Crijns uit Yerseke derde. J. Overbeeke, eveneens uit Yerseke werd vierde en R. de Jager uit Kapelle vijfde.

In de G-klasse werd na voorrondes een finale gespeeld met 6 man. Hier viel een grote verrassing, want Kees de Blaey uit Yerseke bleek de niet te kloppen man en werd ongeslagen eerste. De andere Yersekenaar K. Minnaard werd tweede. De favoriet A. Verhage van AJP werd vierde. Hiertussen eindigde Nico Gouw uit Kapelle op een derde plaats.

In de hoogste klasse won C. Smalheer van Scaldina. Op de derde plaats eindigde een speler van Smash í76 uit Tholen, n.l. P. Ridderhof. Hij behaalde n winstpartij minder dan de eerste twee. Met nog n winstpartij minder werd J. Meerman van Arnemuiden vierde.