• Website Laatst Gewijzigd op zondag 12 augustus 2018, 16:10:47.

Zaterdag 4 juli 2009 was het zover. Het 35-jarig bestaan van onze club werd deze dag gevierd.

Er was veel werk verzet door de mensen achter de schermen en het resultaat mocht er dan ook zijn.

Het begint een goede gewoonte te worden om elk lustrum te vieren. De eerste keer dat we dat deden was bij het 25-jarig jubileum. Die dag werd doorgebracht met een dagje uit naar Limburg met alle leden en aanhang. Bij het 30-jarig bestaan werd besloten om een dubbeltoernooi te houden met leden en oud-leden. Dat was een groot succes en mede daardoor werd nu beslist om dat weer te doen en vervolgens de dag uit te breiden met een re¸nie die ís avonds gehouden werd.

Al in de morgenuren begon het dubbeltoernooi met een totaal van 54 leden en uitgenodigde oud-leden. Het toernooi zou om elf uur beginnen maar door enkele laatkomers werd zo rond de middag dan toch gestart. Voor iedereen waren er broodjes en bolussen beschikbaar en gedurende de middag werden die met smaak verorberd. Een klein nadeel was wel dat het tamelijk op temperatuur was in de zaal. Het kwik steeg gevoelsmatig tot ver in de 30 graden. Gelukkig was het in werkelijkheid niet zo erg, maar toch werden de zweetdruppels er bij liters tegelijk uitgegooid. Dat was weer op te vangen door de innerlijke mens te laven met veel vocht. Ondanks deze handicap werd toch begonnen met de wedstrijden,  gespeeld in 3 klassen van 2 poules.

In A-klas werd de strijd beslecht tussen de winnaars van de kruisfinales, Hans Steketee&Jan Cornelisse, en Marcel Tange&Jan Tange. Hans&Jan wonnen deze spannende set met 4x dezelfde gamecijfers: 11-7, 11-7, 7-11 en 11-7.

De uitslagen van de A-klas:

1          Hans Steketee&Jan Cornelisse

2          Marcel Tange&Jan Tange

3          Sjaak Tange&Adri Tange

4          Joan Kodde&Ard-Jan Slabbekoorn

5          Marcel Prevo&Richard Prevo

6          Danny Tange&Jacky Tange

7          Koen Keijman&Mark van den Berge

8          Chris Koole&Arjan Koole

9          Kees de Rooy&Martijn Koole

10        Paul Steketee&Jos Steketee

De B-klas werd een prooi voor Emiel Tromp&Dennis van Stee die in 3 games wonnen van Tonnie de Landmeter&Antonis Riedijk.

De uitslagen van de B-klas:

1          Emiel Tromp&Dennis van Stee

2          Tonnie de Landmeter&Antonis Riedijk.

3          Herbert Keijman&CornÈ Steketee

4          Jarien Koster&FranÁois Butijn

5          Armand van den Berge&Collin Koster

6          Kees de Blaey&Erik Kousemaker

7          Peter van Iwaarden&Rick van Iwaarden

8          Jan-Willem Koutstaal&Robin Mol

9          Sjacko Kosten&Maarten Boone

In de C-klas behaalden Jonathan van Iwaarden&Marten van de Berge, de subtop van de jeugd, een knappe overwinning op de oudgedienden Joachim Koutstaal&Niek Boogert. De spannende 1e game werd met 16-14 binnengehaald. De 2e en 3e met 2 x 11-7.

De uitslagen van de C-klas:

1          Jonathan van Iwaarden&Marten van de Berge

2          Joachim Koutstaal&Niek Boogert

3          Arno Tange&Ardjan Tange

4          Adrian Slabbekoorn&Diederick Hazeleger

5          Jurian de Kraker&William Hout

6          Vincent Klap&Pieter-Bas Koutstaal

7          Alexander Kraan&Henk bij de Vaate

8          Izak Wagner&Robert Kooijman

Als je naar de uitslagen kijkt kom je tot de conclusie dat de tegenwoordige leden toch boven komen drijven, hoewel het wel teams waren met sterke oud-leden, maar de ëoud-talentení kwamen er vlak achteraan. Zeker in de C-klas deden onze jeugdleden het erg goed door een mooie zege op spelers die zeker niet slecht waren. Kortom, zowel deelnemers als toeschouwers hadden het danig naar de zin en de middag was om voor we er erg in hadden.

Na afloop reikte voorzitter Sjaak Tange de prijzen uit en bedankte iedereen voor de geslaagde middag.

Hij nodigde allen uit om ís avonds de gelederen komen versterken met het nuttigen van een drankje en een hapje en het ophalen van vele verhalen.

Zo rond de 90 mensen vulden ís avonds ëDe Havení, waarvan de meeste uitgehongerd waren. Dat was te merken aan de lange rijen die gevormd werden voor de frites en snacks, de lekkere salades en de overheerlijke mosselen, die vers gekookt werden opgediend. Met name de jeugd vochten om de snacks, die vrijwel onmiddellijk op waren. Gelukkig werd steeds nieuwe voorraad aangevoerd, net zolang tot alle magen gevuld waren. Veel herinneringen werden opgehaald, zoals bepaalde gebaartjes en geluiden die door spelers gemaakt werden en mensen die heel slecht tegen hun verlies konden. Omdat het een zwoele avond was werden veel gesprekken buiten voortgezet en tegen een uur of elf ging ieder huiswaarts.

Al met al een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

De foto's en film,s kan je bekijken op de foto / film kolom.