Jubileum 2004 (30 jaar).

In 2004 bestonden we 30 jaar en dat hebben we  gevierd. We waren in Baarland om te barbecuen en te zwemmen. Deze activiteit is zeer goed bevallen en voor herhaling vatbaar. Iedereen had het naar de zin en we hadden een leuke avond. De foto's staan ook op deze site.Op zaterdag 13 november 2004 was ons jubileumtoernooi een feit. Het was een daverend succes, want er deden ongeveer 60 leden en oud-leden mee. Het was natuurlijk ook een reunie en er werden dan ook vele herinneringen opgehaald. Het hele toernooi door werd er fel gestreden en aan het eind van de dag was iedereen moe maar voldaan. Dat het goed gewerkt heeft bleek ook uit het feit dat er verschillende oud-leden weer actief lid geworden zijn en dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Over 5 jaar, als we weer een lustrum vieren zullen we dit toernooi zeker herhalen. Een uitgebreider verslag en de uitslagen volgen hieronder. De foto's kunnen ook bekeken worden op deze site.

Jubileum Dubbeltoernooi.

1974 tm 2004

Ergens vroeg in het voorjaar van 2004 kreeg ik een telefoontje van Jan-Willem of ik misschien mee wilde doen met het jubileumtoernooi van TTV Yerseke. Nu daar hoefde ik niet lang over na te denken. Bij mijn afscheid heb ik namelijk beloofd dat ik een langs zou komen en tot mijn grote spijt komt het er maar niet van. Op woensdag heb ik mijn brandweeroefeningen en op vrijdag moet ik zelf spelen of gaf ik training in Wolphaartsdijk. Ook het feit dat ik misschien een hoop ìoudeî bekende tegen zou komen stond mij zeer aan. Dus ik zegde toe en was er dus dan ook op zaterdag 11 december.

Hier waren inderdaad een hoop oude maar ook jonge bekenden aanwezig. Sommige waren wat moeilijk herkenbaar omdat ze wat groter en/of zwaarder waren geworden en een enkele groeide zelfs boven hun haargrens uit. Ook waren er oud-leden met een kleintje op de armen komen kijken. Dus ook aan de toekomst wordt gewerkt. Bij enkele van mijn oud pupillen had ik vroeger wat twijfels of het wel goed zou komen met de jongens. Maar wat bleek, ze studeren van het jaar af. Voor mij zelf was het zeer leuk dat er eigenlijk alleen maar positieve reacties waren van mijn periode als clubtrainer. Zelf heb ik het ook altijd met veel plezier gedaan.

 Nu het toernooi.

Men bleek een dubbeltoernooi georganiseerd te hebben waaraan oud- en huidige leden wel of niet aan elkaar waren gekoppeld. Ook had men rekening gehouden met de speelsterkte van de spelers. Bij sommige (oud)spelers gaf dat zeker in het begin nog wat moeite. Wat men echter niet verleerd en nog steeds aanwezig was, was de vechtlust van de oud-spelers en leden. Ook de onderlinge rivaliteit was nadrukkelijk aanwezig. Regelmatig hoorde ik van die of van hen wil ik winnen. En ..soms lukte dat.

Er werd in drie klassen gespeeld en elke klasse was weer opgedeeld in twee poules.

In de C-klasse poule 1 moest er gerekend worden. Drie koppels hadden allen 3 punten bij elkaar geslagen en men moest dus op onderling resultaat kijken wie er winnaar en nummer twee geworden waren. Na de telling bleek dat Yayat en Tommy 1ste en Dirk met Adrie 2de geworden waren. Leo en Daan misten net de volgende ronde. De dames Marjan en Anja wisten de eer nog te redden en hebben in ieder geval een hoop lol gehad. Jammer was het dat Jos en Laurens geen potje konden winnen ondanks twee drie-gamers.

In poule 2 was het iets minder spannend. Hier bleef niemand ongeslagen en pakte iedereen punten. Het (v)echtpaar Karin en Wim Koole waren vreemd genoeg nog niet op elkaar ingespeeld en werden 2de achter Joachim en Henri.

Na de poule wedstrijden kwamen de nummers 1 tegen de nummers 2 uit van de andere poule.

Yayat en Tommy hadden vijf games nodig tegen Karin en Wim en wonnen deze met minimaal verschil 11 ñ 9.  Joachim en Henri wonnen overtuigend in drie games hun wedstrijd en waren de favoriet voor de finale. Maar in de finale waren het Yayat en Tommy die met degelijk spel hun tegenstanders in drie games versloegen. Proficiat.

De B-klasse poule 1.

Hier werden Tonnie en Erwin ongeslagen winnaar maar helemaal overtuigend was het niet. De neefjes Arjan en Arno verloren in drie games van hen en daarna ook in drieen van de nummers twee Collin en Francois (v.d. Berge). Doordat zij wel van Ko en Erik wisten te winnen werden zij derde en waren uitgeschakeld.

In poule 2 was het duo Pieter en FranÁois (Butijn) net iets sterker dan Jarien en Maarten en Robin en Ruben. Zij wisten hen beiden in drie games te verslaan. Peter en Rick wisten van Jarien en Maarten te winnen zodat zij net als de andere koppels een ieder 1 punt hadden. Ook hier moest er weer geteld worden en bleek dat Robin en Ruben de kruisfinale moesten spelen tegen Tonnie en Erwin. Ze begonnen goed en wisten de 1ste game te winnen. Daarna gaf de ervaring van Tonnie en Erwin de doorslag en ze wonnen drie games op rij.

De andere halve finale werd een eenvoudige overwinning voor de links/rechtse combinatie Francois en Pieter. Zij timmerden op weg naar de finale er vrolijk op los.

In de finale werd de 1ste game verloren en wisten zij ter nauwer nood met 15-13 de 2de game te winnen. De volgende twee games konden zij door goed te spelen met een klein verschil winnen en werden kampioen. Ik had ook niet anders verwacht van zoín ingespeeld duo. Ook gefeliciteerd dus.

De A-klasse poule 1.

Twee koppels eindigden gelijk met 3 punten namelijk Sjaak met zoon Jacky en Emiel met Ardjan. Het onderling resultaat was hier doorslaggevend en Sjaak en Jacky werden 1ste. Chris met Arjan werden 3de en Paul met Fred 4de. Kees met Rien wisten alleen van Sjaak en Jacky te winnen en eindigden hier als laatste.

In Poule 2 was het minder spannend als je de stand ziet op papier. Wanneer je naar de uitslagen kijkt dan waren er toch een hoop spannende partijen die in drieen werden gewonnen of in tweeen met minimaal verschil. Jan en ik wonnen alles vrij gemakkelijk in tweeen. Armand en Ko die ze weer ouderwets aan het raken waren eindigden hier als 2de. Voor Leo met Jan was het wat gemakkelijker toen hij met een goed rubbertje ging spelen. Alleen had hij er al twee potjes op zitten en was ondanks de twee overwinningen de kruisfinale onbereikbaar. Jos en Hans werden nog net 4de door in de derde game met 12-10 te winnen  van Danny en Adrie die puntloos onderaan eindigden. Hierbij moet wel vermeld worden dat ze twee partijen in drieen verloren en de andere met twee keer 11-9.

 

De kruisfinales. Sjaak met Jacky tegen Armand en Ko.

Dit was een zeer spannende wedstrijd waarbij Sjaak en Jacky de tegenstanders met zeer goed spel goed in de tang hadden. Armand en Ko wilden echter niet van opgeven weten en rechtten hun rug nog maar eens.

De derde game werd duidelijk door hen gewonnen en de vierde moest gespeeld worden. A & K hadden nog wat over en sleepten er nog een vijfde game uit door met 12-10 deze te winnen.

Of nu de 3-gamers uit de poule met deze wedstrijd teveel waren weet ik niet, maar de vijfde game stonden Jacky en Sjaak ze weer goed te raken en kwamen Ko en Armand er niet meer aan. 11-2 voor Sjaak en Jacky.

De andere halve finale viel eigenlijk wat tegen. Ik had zelf verwacht dat Ardjan en Emiel goed gemotiveerd waren en ze van hun oude trainer wel wilden winnen. Ik had Jan er al voor gewaarschuwd maar dit was niet nodig.  We wisten ook deze partij afgetekend te winnen.

De finale.

Jan wilde niet ontvangen van Sjaak want die had een rot service. OK zei ik ìik begin wel met ontvangenî. Dit bleek later een verkeerde keuze te wezen want Jan had eigenlijk geen probleem met de service van Sjaak maar Jacky wel met de backspin ballen van Jan. Hadden we tot aan de finale geen game verloren nu was de eerste met 10-12 voor Sjaak en Jacky.. Herstel was er voor ons in de tweede game 11-7. De derde game voor S&J 8-11 de vierde weer voor J&H 11-6. Dus hier moest de vijfde game de beslissing brengen wie zou gaan winnen.

In de vijfde game kwamen Jan en ik er eigenlijk niet aan te pas. Sjaak en Jacky hadden geen problemen met ons spelletje en hielden ons goed onder druk met goed gevarieerd spel.

Daar de besten meestal winnen ging de zege dan ook verdiend naar Sjaak en Jacky. 11-7 in de vijfde game.

Sjaak, Jacky gefeliciteerd en bedankt voor de spannende finale.

Verder wil ik namens alle deelnemers  iedereen bedanken van de organisatie voor de leuke tafeltennismiddag.  Ook is het leuk dat er enkele oud-leden zich weer hebben opgeven om te gaan spelen en zelfs in de competitie uit willen komen. Dit zegt genoeg over de sfeer binnen de vereniging en is een goed iets om dit te bewaren. Een goed en enthousiast bestuur is toch samen met een goede sfeer belangrijk voor de continuiteit van een vereniging.

Rest mij verder nog iedereen, spelers en oud-leden, een sportief en gezond en vooral succesvol seizoen te wensen en ik hoop jullie nog een keer tegen te komen in de competitie. Wel minimaal in de 2de klas. Het is anders lang wachten vijf jaar voor het volgende jubileum.

Met vriendelijke groet,

Hans van der Kraan speler bij Wolphaartsdijk.

(oud speler en ex-trainer van Yerseke)


Afdrukken   E-mail