• Website Laatst Gewijzigd op zaterdag 14 april 2018, 13:36:29.

De geschiedenis van de TTV Yerseke.

Het begon allemaal in de zomer van 1974. Op de Hervormd lagere school was er een leraar, Bert Schuur, die zeer ondernemend was op allerlei gebied. Hij was o.a. actief in het jeugdwerk en richtte verschillende clubs op zoals een jongerensoos enz. Ook zat hij in het Kerkenwerk en was hij betrokken bij een praatgroep voor mensen van ± 20 – 35 jaar. Uit die groep is o.a. de Hummelsoos ontstaan. Zijn vrouw zat samen met o.a. Kees de Blaey in het bestuur hiervan. Bert Schuur was ook eigenlijk de initiatiefnemer voor de uiteindelijke oprichting van onze vereniging.

Op zekere dag, ergens in 1974, zei hij tegen Peter Filius, de bakker, “Zou het niet leuk zijn eens een partijtje te tafeltennissen? Er staat een tafel in de school en misschien is het wel leuk om te doen”. Toen ze een paar keer gespeld hadden kwamen er nog andere mensen bij zoals Kees Bakker, Kees de Blaey, Joop van der Endt, Eric Kousemaker, Ko Luteyn, Pim Schraver en Ruud Zonderman. Omdat er niet genoeg ruimte was in de school werd uitgezien naar een goede zaal om te spelen. De keus viel op de zaal van Restaurant Nolet aan de Lepelstraat. In vroeger dagen was er ook nog wel eens een tafeltennisclubje geweest maar dat was al lang ter ziele en wie daarin hadden gezeten was niet meer te achterhalen. Uit de erfenis daarvan stonden nog twee tafels bij Harry Nolet, die ook zelf gelijk maar lid werd. De oude tafel van de school verhuisde mee en zo werd er gestart met drie tafels om op te spelen. Omstreeks 1 augustus 1974 werd dus onze huidige tafeltennisvereniging een feit. De zaalhuur werd gesteld op ƒ 100,00 per jaar en Harry zette een kratje limonade gereed als er gespeeld werd, waarvan je á ƒ 1,00 per flesje van kon nemen. De verlichting was niet zo best maar dat gaf niet. Niemand van de leden had ervaring in het spel en dus werd er maar wat aangeklungeld in het begin. Harry Nolet kon het beste spelen, samen met Ko Luteyn, Eric Kousemaker en Meester Heijt. De rest was alleen maar aan het verdedigen, ze konden niet anders.

Toen er gestart werd kwam men overeen dat er ƒ 30,00 contributie per jaar betaald zou worden. Dit was natuurlijk heel weinig maar de kosten waren er ook naar. Nadat er een paar jaar gespeeld was gingen er stemmen op om mee te doen aan de competitie. Er werd besloten om bij de Goese bedrijfscompetitie aan te sluiten omdat ze bij de NTTB veel te goed waren, dacht men. We speelden tegen clubs als CJV uit Goes, NS uit Goes, TTV Krabbendijke, Goese Polder,’t Batje uit Wolphaartsdijk en de Bevelanden uit Goes. Van deze clubs bestaat alleen ’t Batje nog. De andere zijn allemaal ter ziele. Ook de bedrijfscompetitie uit Goes is inmiddels opgeheven. Er werden teams gevormd en we gingen van start. Wat ik me nog herinner is dat we wel op een vrij laag niveau speelden maar toch reuze plezier hadden. Zo telde ik eens een wedstrijd tussen Gerard Raas van NS en Eric Kousemaker uit Yerseke. De rally’s waren enorm lang, aangezien ze allebei verdedigers waren, en zo duurde de partij van drie games welgeteld 45 minuten! Ik geloof dat ik dat later nooit meer heb meegemaakt. Een en ander had plaats in 1975.

Week programma

31-maart Vice Versa '51 1 - Yerseke 1