• Website Laatst Gewijzigd op vrijdag 21 september 2018, 13:37:40.

{module AddThis - Bookmark and Sharing Tool}

Click op de titel om het volledige artikel te kunnen lezen

Het was een lange weg naar Kerkwerve, dus gingen we op tijd weg om ons saldo naar boven op te krikken. Dat dit heel goed lukte blijk uit onderstaande.

In de goed gevulde zaal waar 4 teams van Kerkwerve tegelijk speelden was het een ietwat chaotisch geheel toen Kees zijn eerste pot speelde tegen Jaap-Jan. Die viel in vanuit een lager team en moest dus laveren tussen zijn eigen team en ons. Met een snelle set besliste Kees de eindstand in zijn voordeel door 3 games op rij te winnen. Jos bood iets meer tegenstand en haalde nog een game binnen, maar de set ging wederom onze kant op. Ook tegen Rien, die weer moest invallen in het hogere team, werd de strijd vlot in zijn voordeel beslist na zijn 2e partij achter elkaar spelen. Weer in een 3-gamer waren de 3 punten binnen.

Jan begon tegen Jos en speelde een stabiele pot. Weliswaar moest hij een game inleveren, maar met bekeken spel pakte hij zijn tegenstander toch in. Ook tegen Rien had hij 4 games nodig. Daarvoor moest hij wel zijn trukendoos open trekken door zijn befaamde zijwaartse snijballen te plaatsen, waar Rien niet opgewassen was. Toen hij zijn laatste partij tegen Jaap-Jan moest spelen was het een kwartier wachten geblazen omdat die eerst nog zijn set in zijn eigen team moest afwerken. Met 11-6, 11-4 en 13-11 maakte hij de laatste pot van de avond af en maakte zo zijn 100% vol.

De dubbel tussen Jos&Rien en Jan&Armand verliep eveneens voorspoedig. De Kerkwervenaars konden het niet bolwerken tegen het vaste spel van onze kant, wat resulteerde in een 3-1 zege in games en winst van de set.

Ook Armand was deze avond goed op dreef. Na de week ervoor te hebben ingevallen bij team 2 waar hij daarbij 2 potjes won, was zijn moraal natuurlijk hoog. Dat vertaalde zich door tegen Rien mooi in vieren de zege binnen te halen. Jaap-Jan was kansloos tegen de ontketende Armand en moest met 7, 4 en 5 punten genoegen nemen. Diens spel was de hele avond wat gespannen en gehaast. Wellicht daardoor kon hij geen vuist maken in de sets die hij tegen ons speelde, wat uiteraard in ons voordeel was. Met de snelle serviceballen van Jos had Armand de grootste moeite en dat had tot resultaat dat hij nog nipt de 1e game won, maar daarna het spelletje niet meer in de hand had. De resterende 3 games gingen verloren en dat was gelijk ook het enige punt dat de tegenstanders haalden.

Met de 9-1 overwinning hebben we goede zaken gedaan en het gemiddelde lekker opgehaald.